Bredängens blogg

Bredängens blogg

Hinnikurs!

BloggPosted by Eva-Lena Sat, September 29, 2012 21:27:07
Hej!

Så var det då dags för Hinnikurs igen. Vad jag har väntat. Ända sedan januari, nej inte riktigt, men då var det senast. Jag har ju som sagt haft lite bekymmer med Teitur, efter att länge ha tränat honom i att slappna av och vara lång och låg, har vi inte hittat tillbaka till våran lätthet. Vi har kämpat i ett par månader nu. Jag sa naturligtvis detta till Hinni och han visste direkt vad problemet var. Det tog en halv lektion så hade jag tillbaka min underbara häst! Tänk vad en del kan! Och att han kan förmedla det till mig!

Lina satt på Rindill med ett stort leende och fick Hinni att bocka för henne när de var duktiga. Han hade aldrig sett dessa två ihop, och han tyckte att hon skulle förhandla med mig om att Rindill ska bli hennes! Fast det vet jag inte, jag tror att jag hade klarat övningarna bättre än hon ;-) Visst tror ni det också.....

När vi kom hem åkte vi en sväng till gymmet, precis som om två ridlektioner a' 50 min inte vore nog. Men jag har kommit på att när jag blir stel och får ont i min höft är det bästa att direkt ställa mig på crosstrainern i 20 min. Funkade i dag också.

Hem och duscha och titta på allt som Ove och Edvin hade grävt! Oj, vad de hade jobbat. Så nu är första spadtaget till stallutbygget gjort!

Sedan vidare på musikgudstjänst i Vads kyrka. Edvin ska ju konfirmeras och måste gå på minst 15 gudstjänster, så det passade ju bra. Det var riksspelman Lars-Olof Ejstes som spelade både fiol och nyckelharpa. Han spelade bla Koppången som är bland det vackraste jag vet. http://www.youtube.com/watch?v=euxOI7unWXQ http://www.youtube.com/watch?v=1mBynRbV5Bw

Vet inte om Edvin och Jacob uppskattade detta lika mycket som jag, men det är nog nyttigt att de får höra lite annan musik ibland. Till varje gudstjänst får de några frågor att fylla i. Den ena frågan idag var "vem vill du be för idag?" Jacob visste inte vad han skulle skriva. "Vi borde be för de tondöva" sa jag. Och det skrev han förstås. Undrar vad prästen säger när hon får läsa det? Jag vet i alla fall vad Jacob kommer att svara. "Det var Edvins mamma som kom på det"!!

Fast den nya kvinnliga prästen kommer förhoppningsvis se det roliga i det. Hon är en väldigt modern präst, i högklackat, färgglada kläder och gravid innan hon var gift! Och ungdomarna älskar henne! Därför så många vill konfirmera sig. Synd bara att bebisen snart ska titta ut och hon blir mammaledig!

Satt även och tänkte på vilka fantastiska människor det finns. Först en isländsk ridinstruktör, ja även nybliven SM vinnare, hästtränare och fd landslagsledare! Sedan en riksspelman som ägnar sitt liv åt musiken och riktigt strålade av att få göra det han älskade och dela med sig till andra människor! I kyrkan träffade jag en fd jobbarkompis, som är en fantastisk kvinna som nu är pensionär. Henne har jag lärt mig mycket av. Hon kan det där med bemötande! Även min kompis Malin blir jag glad av att träffa, hon kom farande en stund för att titta på när vi kursade med hästarna. Fast hon skulle börja jobba kl 16!

Och inte att förglömma min älskade familj! Edvin visade otroliga talanger för att köra grävmaskin! Det bara han kunde! Och började nog fundera i banorna att kanske jobba med detta i framtiden. "Perfekt! Man kan ju skåda fågel under tiden"! Idag kom det två stenknäckar och satte sig på nära håll!

Min älskade Ove, som startar ännu ett bygge här. Hoppas att det som vanligt gärna vill bli bra!

Och Lina som rider som jag vet inte vad. Så roligt att få dela ett intresse med sin dotter. Vi har jättekul ihop.

Nej, nu får jag ge mig, annars tror ni väl att jag har blivit religiös!!

Mvh Eva-Lena

  • Comments(3)//blogg.bredangen.se/#post457