Bredängens blogg

Bredängens blogg

2013!

BloggPosted by Eva-Lena Sat, January 05, 2013 14:01:40
Hej!

Då har vi ett nytt år. Känns inte helt bra med 13, men, men, vi får väl se.

Nyårsafton i Otterbäcken var trevlig med god mat och många skratt.

Många lediga dagar har det varit, skönt.

I onsdags var veterinären här och vaccinerade Siggi och tittade på hans tänder. De var jättefina. Men Mestur fick sina slipade och hon kände även igenom honom. Ingen hälta och inga spänningar eller ont någonstans. Så nu ska han igång!

Jag och Lina har varit ute i skogen idag på Rindill och Mestur. Härligt även om det är isigt, snö med skare och blött om vartannat.

Edvin är i Närke och har fått ett nytt fågel X. En svarthuvad trut.

Jag har inte avgett några nyårslöften i år heller, utan gör en önskelista. Hittade förra årets och tänk vad mycket som slagit in. Se själva:

För det första att vi alla får vara friska! Ja, framför allt jag har varit väldigt pigg i år, inte minsta förkylning på hela hösten. Och ingen av de andra har varit särskilt sjuka. Det är Linas uvi som är lite onödig bara.

Pandora kommer väl inte klara sig hela året, men att hon får vara så här pigg ett tag till vore underbart. Hon var jättepigg ända fram till det var dags att säga adjö till henne. Hennes tumör var hormonberoende och när hon började löpa tog det en vecka, sedan var den så stor att det inget mer fanns att göra. Men det var underbart att få ett halvår extra och skämma bort henne på.

Lina hoppas jag fortsätter att trivas med livet, skolan och kompisarna. Vi får se om hon har Pontus kvar om ett år, jag tror faktiskt det! Detta stämmer bra!

Edvin får man hoppas det samma med, livet, skolan och kompisarna. Sedan får vi väl tro att han får en massa nya fågel X. Stämmer!

Jag själv ska fortsätta äta min LCHF kost som jag mår så bra av. Jag hoppas alla runt mig accepterar det och inte frestar eller trugar på mig något annat. Jag har ju kunnat minska blodtrycksmedicinen med hälften, jag kanske kan bli av med den helt i år?! Fortsätter som förut!

Kaninerna, att vi får bra utställningspoäng, fina ungar och att fler uppfödare vill ha min ras. Edvin hoppas på en utställningschampion. Vi får se. Ja, Pelle blev ju champion i år!

Hästarna då? Lina vill så klart vinna en tävling med Teitur, jag tycker det är viktigare att poängen höjs överlag, fast allra viktigast är ju att vi får umgås och trivas med de och att de tycker det vi hittar på är kul. Detta stämmer fast Lina slutade tävla Teitur och satsade på Rindill istället. Vann inte, mer än B-final och hade flera fina placeringar.

Mestur ska ridas in, hoppas det händer massor med honom. Han är en goding! Har hänt en hel del, tyvärr har han varit halt i höst.

Allt annat då? Ja, här hemma vill jag fortfarande jobba på i trädgården. Det ska odlas mer grönsaker i sommar. Inne så har vi fortfarande inte målat all panel och både lilla toan och Edvins rum behöver renoveras. Allt det här hann vi inte med. Vi har inte hunnit så mycket i trädgården och inte målat panelen och inte tagit Edvins rum, men toan är klar och istället byggde vi ju ut stallet!

Vad önskar jag 2013?

Viktigast av allt är ju att vi är friska.

Vill också ha friska hästar som vi ska jobba vidare med. Jag skulle vilja starta Teitur i T6 eller T2. Lina vill tävla både Rindill och Mestur.

Skulle vilja hitta min drömvalp.

Vill få fram fina kaninungar. Tror Edvin kommer köpa in något nytt fint.

Stallet ska bli färdigt och göras klart utanför.

Inne vill jag fortfarande måla allt vitt! Och Edvins rum måste renoveras!

Längtar till Island!

Edvin ska kämpa vidare i skolan, och visst vore det dags att han skaffar tjej?! Helst en redig hästtjej!

Lina får man väl hoppas att hon stannar här lite till. Hade vi inte hästarna hade hon nog redan flyttat.

Torrt väder! Vill inte ha en droppe regn! Hatar leriga hästhagar.

Skulle vilja hinna med trädgården mer.

Hoppas annars bara på ett lugnt och skönt 2013!

Mvh Eva-Lena

  • Comments(1)//blogg.bredangen.se/#post460