Bredängens blogg

Bredängens blogg

Knut!

BloggPosted by Eva-Lena Sun, January 13, 2013 20:32:49
Hej!

Idag är det tjugonda Knut, nu ska julen ut! Fast alla slänger väl ut den tidigare nu för tiden. Ingenting får ha sin tid längre. Här står granen kvar än, den är så fin i år.

Igår var vi ute och red på alla fyra hästarna. Underbart. Jag på Totte, Gill på sin Siggi, Lina på Mestur och Matilda på Rindill. Härligt, fast Teitur var så pigg och blev så sur när Mestur skulle gå först och när sedan han och Rindill travade före höll han på att explodera. Skulle helst velat skicka upp mig i en grantopp och galoppera ikapp småpojkarna. Men han lugnade sig som tur var.

Sedan blev det överraskning för granntösen Hanna 4 år. Jag har köpt en egen sadel till henne, en begagnad som hon kan greja med själv och det inget gör om hon tappar, och som passar hennes lilla rumpa. Så vi sadlade Rindill och gick över till de. Lycklig tös! Som bara ville trava och trava för nu satt hon som ett smäck!

Idag fick jag ta hand om alla hästar. Först longerade jag Siggi lite, inte så lätt i en isig paddock. Väldigt trevlig häst.

Sedan kom Hanna och ville rida i sin sadel igen. Så Rindill fick sig en skön promenad med liten, lycklig tös på ryggen. Och jag och Ärtan fick motion för hon vill bara trava.

Efter det var det dags för Teitur. Åh, vad bra han gick idag! Att han aldrig kan tölta så på tävlingsbanan. Underbar timme på honom.

Bara Mestur kvar. Det fick bli i paddocken. mest skrittövningar eftersom det är så halt. Han var jätteduktig! Tänk vad det är roligt att ha ett gäng hästar att jobba med.

Sedan var jag genomfrusen. Tur jag har min värmefilt. Efter en stund under den så hade jag tinat igen.

Igår var vi i Skara på revy "Campa i klaveret". Vi hade gett biljetter i julklapp till farmor, farfar, morfar och Pontus. Jättebra! Hörde några sa att den inte var så vidare i år, men jag gillade den. Kanske för att man kände igen sig från campingar. Efteråt åt vi på Mangos i Skövde. Gott som alltid. Lina fick den finaste efterrätten.

Fin svan, eller hur?

Edvin har städat hos kaninerna för på söndag blir det utställning i Kvänum. Över 700 kaniner anmälda! Både jag och Edvin ska hjälpa till.

Härligt att det är fruset ute nu. Fast synd att inte lite mer is hann att smälta bort först. Det är väldigt halt här, och mycket is i skogen.

Mvh Eva-Lena

  • Comments(0)//blogg.bredangen.se/#post464