Bredängens blogg

Bredängens blogg

Borlänge

BloggPosted by Eva-Lena Tue, March 05, 2013 21:47:00
Hej!

Nu har jag och Edvin varit i Borlänge i tre dagar. Det var LU- Landsutställning för kaniner. Vårt SM!

Nio kaniner hade vi med oss. Bäst av mina gick det för Russel. Han fick 94 poäng! Så roligt! Han är verkligen värd det, men det tycker inte alla domare. Nu var det en ung tjej som dömde och jag var framme och gav henne en kram och tackade för poängen. Hon gladde ju mig en hel helg, ja, längre ändå. Hon erkände att hon inte gillar rasen, men tyckte att han var värd sina 94 poäng. Härligt!

Så bäst i rasen blev vi och därför fick vi Svenska Dvärgkaninklubbens guldplakett.

För Edvins hermeliner gick det bäst för Olle denna gång. 94,5 poäng räckte till plats 142 på prislistan av 1435. Jag blev 238a. Inlånade Hasse fick tyvärr bara 93 idag. Och jag min klant hade lyckats anmäla Bengan fel, så han nollade. Tur att Edvin inte blev allt för sur, men jag blev skyldig honom en ny transportlåda. Den köpte Edvin på söndagen, så nu har han en ny fin trefackare.

Edvin letade efter en ny kanin redan i Kvänum, men hittade inte rätt där. Men nu satt det en liten söt viltgrå hane i en bur och var till salu. Den köpte vi direkt. Sedan fick vi veta att han var utställd med 95 poäng och fick nu 94,5. Så nu hoppas Edvin på denna nya lilla stjärna! Han är supersöt och trevlig. Nybys Emil heter han.

Vi bodde på Borlänge Värdshus och hotell. Inte det flottaste precis, men helt ok, förutom att de höjde priset. Men så kan de väl göra i Dalarna när det är Vasaloppshelg.

Edvin gnällde lite över sin hårda säng och att det inte fanns wienerbröd till frukost. Det slutade med att Karola smugglade med ett wienerbröd från hennes hotell till honom!

Vi hade en väldigt trevlig helg, men fina kaniner, trevliga människor och bra väder. Och på lördagkvällen var det fest på Grand Hotell i Falun. Tror vi var minst 150 personer. God mat, tal, underhållning och sedan disco. Oj, vad kaninfolket dansade. Tur en lantis får komma ut och se sig om lite ibland. Måste säga att det är väldigt roligt att titta på folk.

Kom iväg i skaplig tid på söndagen efter prisutdelningen, så vid 17 var vi hemma igen.

Borta bra, men hemma bäst. Härligt att få träffa hästarna igen, konstigt att inte rida på tre dagar. Men det tog vi igen igår då vi red lite längre, var ute i 1.45 timme i det fina vårvädret.

Edvin åkte till Östen och fick se årets första lärka och tofsvipa. Nu strömmar det in vårfåglar, svanar, gäss och mycket annat.

Mvh Eva-Lena

  • Comments(0)//blogg.bredangen.se/#post470