Bredängens blogg

Bredängens blogg

Kurs!

BloggPosted by Eva-Lena Sat, March 09, 2013 20:15:20
Hej!

Då var det redan dags för kurs igen, denna gång för Hinni som vi gillar allra bäst. Jag red Teitur och Lina Mestur, fast imorgon tar jag nog Rindill.

Lina vill nämligen rida alla pass på Mestur, hon bara satt och log idag och de töltade och töltade! Det händer grejer där just nu som Hinni sa. Så roligt!

Jag och Teitur fick träna det Hinni kallar "basic riding" alltså tillbaka till grunden, starta, stanna, svänga. Det är faktiskt det som allt handlar om. Hur svårt kan det vara?! Jo, ju mer man lär sig, ju mer inser man vad lite man kan. Men desto roligare blir det!

Vi ska försöka få Teitur att vinkla sina bakben mer, och det vill han helst slippa, så det krävs lite list, man får börja med ett i taget. Vi vill också sträcka ut hans överlinje bättre, få honom att höja ryggen så han bär mig på sina muskler, inte på ryggraden. Mycket handlar ju om att få en lydig häst, men viktigast är ju att få en hållbar häst. Jag hoppas ju att han ska kunna bära runt på mig 10-15 år till!

Sedan ska han behålla sin lätthet, hålla tölten ren i takten, ta större steg i traven (fast för mig tar han redan för stora steg), få snabbare bakben, göra snygga, smidiga gångartsbyten, göra bättre tempoväxlingar och framför allt vara avslappnad och lugn. Han har ju varit så spänd förut, men det är nästan helt borta nu.

Och så ska vi ha roligt också så klart!!

Idag åkte Malin med, det är alltid kul!

Imorgon ska Edvin och Ove åka på kaninföreningens årsmöte och då är det samtidigt bedömning. Fast väldigt synd att det är bara en vecka efter LU. Den helgen har tagit hårt på kaninerna, de är lite kantiga efter. Så nya, fina lille Emil kommer nog inte få någon 95a, och troligen får inte Russel 94 heller. Fast mest hoppas jag på Rosie, jag tycker hon är värd lite mer än de 92 hon har, och nu är hon parad, så det är sista chansen att höja poängen innan stambokföringen.

Vi lånade med Lindas Lille Skutt efter LU och han har parat fyra honor här nu! Så nu hoppas vi på många fina bebisar. Han kommer flytta hem imorgon igen och det gör även hermelinhanen Bengan som Edvin lånat. Fast med hem kommer nog en liten hermelinhona tror jag.

Veckan har bara susat förbi. Edvin har varit sjuk, över 39 graders feber i tre dagar. Det har varit föräldramöte för både Edvin och Lina, riktigt trevligt eftersom båda fick mycket beröm! Jag har varit hos naprapaten igen, for ju omkull på en isfläck och har sträckt mig i skuldran. Ska dit på onsdag igen , hon trodde jag behövde det efter helgens kurs.

Nu ska vi se på Melodifestivalen, undrar vem som vinner i år?! Fast det har varit så dåligt, så är det med många bra låtar i finalen.

Mvh Eva-Lena

  • Comments(0)//blogg.bredangen.se/#post471